Restauracija svih tipova drvenih podova


Iako se parket smatra jednim od dugovječnijih podnih obloga, kao i svaki materijal s godinama se ošteti i izgubi sjaj. Ako ne želite kompletnu promjenu, restauracija starih parketa je dobar izbor.

Brušenje parketa započinje pripremama: uklanjanjem namještaja, tepiha i zavjesa. Nakon toga slijedi odstranjivanje rubnih letvica (lajsni), a za dobivanje glatke površine bit će potrebno ponoviti brušenje sve dok se ne postigne čistoća. Za profesionalni efekt potrebno je upotrijebiti brusilice od kojih razlikujemo one koje u mašini imaju valjak i rotacione (s ugrađenim rotacijskim diskovima).

U usporedbi sa starim generacijama brusilica, današnje količinu prašine svode na minimum što je također olakšavajuće u čitavom postupku.
U poslu koristimo specijalne brusilice i različite granulacije brusnog papira, te zagarantirano uklanjanja pukotina, prljavštinu i ostale nedostatke.
 
Lakiranje slijedi nakon postupka brušenja, a kvalitetno odrađeno daje estetski dojam vašim parketima. Prije nanošenja laka potrebno je ukloniti sve nečistoće s površine. Kad se jednom nanese lak, a na parketu ostanu nečistoće ne postoji mogućnost naknadnog uklanjanja. Zbog toga je takvom postupku potrebna potpuna posvećenost i koncentracija.

Ekološki najprihvatljiviji su vodeni lakovi koji nadopunjuju prirodnost drveta. Postupak započinjemo temeljnim lakom koji je odabran prema vrsti drveta koji lakiramo, te nakon sušenja parket premazujemo s 2- 3 sloja laka. Odabirom kvalitetnih proizvoda, odabiremo trajnost i čvrstoću što nam je jako bitno u našem poslovanju. Od prvog koraka lakiranja, sloja laka, pa sve do posljednjeg premaza, dugogodišnjim iskustvom garantiramo profesionalnost svakom klijentu.
 


 

Kontaktirajte nas.

Započnimo suradnju!