Postavljanje parketa


Postoje različiti načini postave parketa, zavisno od podloge i vrste parketa. Parket se može postavljati na gotovo sve podloge, uz odgovarajuće materijale i pripremu.
Parket se najčešće postavlja na cementni estrih (glazura), kada vlažnost podloge iznosi do 2% relativne vlažnosti. Pristupanje postavi parketa moguće je kada su ostali građevinski radovi gotovi i svi ostali procesi sušenja završeni. Poželjno je da orginalno zapakirani parket odleži u prostoru 5 do 7 dana da se prilagodi temperaturi i vlažnosti prostorije. Nikako se parket ne otvara iz pakiranja, već se to čini neposredno prije postave parketa.

Odabir ljepila za parket je ključan za dugogodišnju upotrebu gotovog poda, tako da mi koristimo gotovo uvijek klasična dvokomponentna ljepila ili tehnološki moderna jednokomponentna ljepila kojima uporaba moderne tehnologije omogućuje trajnu elastičnost, brzo vezanje, lijepljenje na sve podloge. Takva jedno komponentna ljepila su bez otapala, samim time ekološki prihvatljiva, i imaju višestruke prednosti. Izbor odgovarajućeg ljepila za parket ravna se prema vrsti podloge, prema kasnijem opterećenju, ali prije svega prema vrsti parketa kojim će se pod obložiti.


 

Kontaktirajte nas.

Započnimo suradnju!