Restauracija parketa


Iako se parket smatra jednim od dugovječnijih podnih obloga, kao i svaki materijal s godinama se ošteti i izgubi sjaj. Ako ne želite kompletnu promjenu, restauracija starih parketa je dobar izbor. Važno je da posao povjerite stručnoj osobi koja će stručno zamijeniti sve dotrajale dijelove i jednolično prebrusiti čitavu površinu te strpljivo i profesionalno vratiti prvobitan izgled vaših parketa.  

Brušenje parketa započinje pripremama: uklanjanjem namještaja, tepiha i zavjesa. Nakon toga slijedi odstranjivanje rubnih letvica (lajsni), a za dobivanje glatke površine bit će potrebno ponoviti brušenje sve dok se ne postigne čistoća. Mnogi ljudi se za ovaj potez odlučuju samostalno, koriste male ručne brusilice nadajući kako će postići željeni efekt i na kraju cijeli postupak može biti puno teže obnoviti. Za profesionalni efekt potrebno je upotrijebiti brusilice od kojih razlikujemo one koje u mašini imaju valjak i rotacione (s ugrađenim rotacijskim diskovima). U usporedbi sa starim generacijama brusilica, današnje količinu prašine svode na minimum što je također olakšavajuće u čitavom postupku.

U poslu koristimo specijalne brusilice i različite granulacije brusnog papira, te zagarantirano uklanjanja pukotina, prljavštinu i ostale nedostatke.

Lakiranje slijedi nakon postupka brušenja, a kvalitetno odrađeno daje estetski dojam vašim parketima. Prije nanošenja laka potrebno je ukloniti sve nečistoće s površine. Kad se jednom nanese lak, a na parketu ostanu nečistoće ne postoji mogućnost naknadnog uklanjanja. Zbog toga je takvom postupku potrebna potpuna posvećenost i koncentracija. Ekološki najprihvatljiviji su vodeni lakovi koji nadopunjuju prirodnost drveta. Postupak započinjemo temeljnim lakom koji je odabran prema vrsti drveta koji lakiramo, te nakon sušenja parket premazujemo s 2- 3 sloja laka. Odabirom kvalitetnih proizvoda, odabiremo trajnost i čvrstoću što nam je jako bitno u našem poslovanju. Od prvog koraka lakiranja, sloja laka, pa sve do posljednjeg premaza, dugogodišnjim iskustvom garantiramo profesionalnost svakom klijentu.

Bojanje (bajcanje) parketa vratit će ljepotu vašim podnim oblogama, a željeni ton boje možete odabrati u širokoj paleti ovisno o odabiru proizvođača. Na raspolaganju su vam sve boje prirodnog drveta: hrast, trešnja, jelovina, mahagonija, bukva, tikovina… Način na koji su parketi obrađeni, vrsta drva, vrsta boje; sve su to faktori koji mogu utjecati na boju površine. Nakon godina rada i iskustva, naš stručni tim, omogućit će vam da iskoristite sav potencijal svojih parketa i dodatno uljepšate svoj životni/poslovnim prostor pravilnim odabirom boje. Vrste boja koje se koriste su: uljane, alkoholne, vodene i nitro boje(bajcevi), a dodatno se još razlikuje prema načinu primjene i proizvođaču. Mogu se nanositi kistom, špricanjem, spužvom, valjkom… Postoji mogućnost pojave mrlja i neravnomjerne obojenosti, zato je važno imati parketara od povjerenja koji će pravilnom i kvalitetnom pripremom postići maksimum.


 

Kontaktirajte nas.

Započnimo suradnju!