Postavljanje klasičnog parketa


Dužina klasičnog parketa: 200-1200 mm
Širina klasičnog parketa : 20-90 mm
Debljina klasičnog parketa : 14 do 22 mm

Klasični ili masivni parket je naziv za letvice iz cijelog komada drveta, same letvice imaju na pola bočne površine utor, a na drugoj polovici pero.

Svaki klasični parket ima lijeve i desne letvice što nam za razliku od ostalih vrsta parketa daje neograničene mogučnosti slaganja i kombinacija izgleda gotovog poda.

Klasični parketi mogu biti debljine od 14 do 22mm, a najzastupljenije su upravo i najveće debljine 21 ili 22mm. Klasični parket se proizvodi u raznim duljinama i širinama zavisno od proizvođača, te je najzastupljeniji u ugradnji parketa. Postavljanje klasičnog parketa nije zahtjevno kao kod gotovih parketa, ali svakako se treba pridržavati smjernica proizvođača.

Takav postavljeni parket brusimo i možemo ga završno lakirati, bojati, uljiti...

Drvo klasičnog parketa se zavisno od vrste drveta i proizvođača može termo tretirati ili pariti, što mu osim tamnije nijanse daje veću kvalitetu u odnosu na prirodan izgled.


Klasa Parketa

Opis Klase

EXTRA - E

Daščice ravnog goda (žice), ujednačene boje, bez grešaka, dozvoljen blagi otklon žice i sržni trakovi (blistača).

NATUR - N

Lijepa izražena struktura bočnica/polubočnica (flader), čista, mala razlika u boji, jedinična svijetla kvržica u boji drveta.

STANDARD - S

Prisutnost jače izražene strukture, srednja razlika u boji, kvržica do max. promjera 5 mm, bez bjelike.

RUSTIK - R

Dozvoljena grubo izražena struktura, velike kvržice do max. 15mm promjera, veća razlika u boji, moguć pojedinačni ubod mušice, bez bjelike.

VAN STANDARD - VS

Bjelika na licu neograničeno, ubodi mušica dozvoljeni, promjene boje jako velike, velike kvrge, tehnički ispravan za slaganje, estetski šaren.

 


 

Kontaktirajte nas.

Započnimo suradnju!