Mjerenje vlage i isušivanje prostorija


Polagač završne obloge mora prije početka radova provjeriti sadržaj preostale vlage u podlozi. Ovo provjeravanje se obavlja u skladu s standardima za podopolagačke i parketarske radove. Pravilo je da kod površine do 100 kvadratnih metara dovoljno obaviti jedno odnosno najviše dva stručno izvedena mjerenja preostale vlage.

Prvo mjerenje sadržine preostale vlage u podlozi, odnosno kontrolno uslužno mjerenje elektronskim instrumentom naplaćujemo 100,00kn, odnosno jedno mjerenje je besplatno za naručitelje naših radova, a svako sljedeće naplačujemo 50,00kn.

Napominjemo ovakva metoda mjerenja vlažnosti podloge je isključivo informativnog karaktera, a za utvrđivanje potpune prikladnosti za oblaganje parketa potrebno je u većini slučajeva mjerenje po CM odnosno karbidnoj metodi te izrada zapisnika o tome.

Trošak mjerenja CM metodom je 350,00kn i smatra se dodatnom uslugom. Za naše stranke mjerenje CM metodom je simbolične cijene od 100,00kn/1 uzorak, svaki dodatni uzorak se naplačuje 50,00kn.

Za mjerenje karbidnom metodom sastavljamo zapisnik o obavljenom provjeravanju podloge prilikom polaganja podnih obloga, i usto ga mora potpisati naručitelj ili nadzorno tjelo gradilišta. Kod uzimanja uzoraka za utvrđivanje preostale vlage u estrihu mogu se odrediti i odstupanja u njegovoj debljini, koja svakako utječu i na vrijeme njegovog sušenja. Ako su odstupanja ravnine podloge veća od propisanih (preko 20 posto), to utječe na njihovu debljinu, sa čime je povezan dodatni trošak, koji se utvrđuje na temelju pisanih podataka o uočenim nepravilnostima. Naravno da povećana debljina estriha znači i da će vrijeme njegova sušenja biti duže.

Profesionalni ručni mjerni uređaj za brzo mjerenje vlažnosti koja se nalazi do 4 cm ispod površine nekog materijala bez potrebe da pritom uništavamo materijal čiju vlažnost mjerimo. Suha i vlažna područja na zidovima i podovima mogu biti detektirana pomoću stalnog prikaza mjerenih vrijednosti na zaslonu uređaja. Uređaj je pogodan za preliminaran uvid u zrelost materijla za CM mjerenje.

Mjerenje Vlage drva : mogućnost mijerenja vlage svih vrsta drva od 6% do 100% sa temperaturnom kompenzacijom od -10°C do 80°C
Mjerenje vlažnosti furnira: mjerenje vlage u furniru kontaktnim sondama koje ne oštećuju uzorak - opcija uz dodatak posebnih sondi za vlažnosti furnira;
Mjerenje vlage piljevine - opcija uz pomoć uređaja za vlažnost piljevine;
Mjerenje vlage u građevinskim materijalima: uz dodatak posebne sonde može se koristiti za mjerenje vlage građevinskih materijala (betona, glazure ( estriha ), gipsa,...)
Mjerenje temperature i relativne vlažnosti prostora: Što je  bitno za podopolagačke i parketarske radove, osobito kod  lakiranja. Merenje temperature i relativne vlage zraka  temperatura -40°C ÷ 80°C i relativne vlage 0%RH ÷ 100%RH
CM - instrumenti za mjerenje vlage podloge


Vlaga u zgradama je često posljedica prekomjerne zaostale vlage u podovima i zidovima. CM mjerni uređaji pomažu vam izvršiti mjerenja brzo i pouzdano. Zaostala vlaga u građevinskim materijalima poput betonskih podova, glazura i sl. može se precizno odrediti i to na gradilištu, bez potrebe za dodatnim pomagalima ili alatima.

Na ovaj način, višestruki ispisi mogu pojednostaviti administraciju i osigurati dokaz o ispunjavanju preuzetih obveza o mjerenju u slučaju osporavanja. Zahvaljujući preciznoj mjernoj tehnologiji, dugotrajni laboratorijski testovi nisu više potrebni. Očitanje na manometru odgovara trenutnom postotku zaostale vlage, stoga nema više potrebe za dosadnim pretvaranjima mjernih jedinica.

Ukoliko mjerenja pokažu povišen i neprihvatljiv postotak vlage nudimo uslugu strojnog isušivanja prostora....
 


 

Kontaktirajte nas.

Započnimo suradnju!