Čišćenje i održavanje parketa


Želite imati lijepe parkete? Uložili ste puno truda i novaca u njihovo postavljanje i želite ih očuvati što duže i u što boljem stanju? Ovdje možete saznati neke od načina kako jednostavno očuvati vaše parkete da vam dugo budu lijepi i očuvani.

Najbitnije je za zapamtiti da parketi i voda ne idu skupa. Možete ih obrisati vlažnom krpom, ali nakon toga je potrebno što brže obrisati pod suhom krpom. Parketi iako su premazani voskovima i lakovima, još uvijek mogu upiti vodu i vlagu iz atmosfere, a ako se to dogodi, dolazi do podizanja i oštećivanja parketa.

Za uklanjanje prašine i slične suhe prljavštine najbolje je koristiti suhu krpu, metlu ili usisivač. Oni neće oštetiti zaštitni sloj vašeg parketa, dok istovremeno uklanjaju sloj prašine, dlaka i ostale prljavštine koji će se neizbježno s vremenom nakupiti.

Ogrebotine i slične vrste oštećenja najbolje je spriječiti tako da postavite tepihe ili neki drugu vrstu zaštitnih pokrivača preko njih, dok ispod namještaja i drugih predmeta koji su u doticaju s parketom najbolje je staviti zaštitnu gumu ili neki drugi materijal koji će zaštititi vaš parket.

Uz to, nemojte dozvoliti hodanje po parketima u cipelama s visokim petama ili metalnim potplatama, već inzistirajte na nošenju papuča.Na tržištu u današnje vrijeme postoje mnoga sredstva za čišćenje i održavanje parketa, koja se miješaju s vodom ili se direktno nanose na parkete.

Potrebno je paziti da sredstva za čišćenje i održavanje su ph neutralna te da nisu štetna za ljudsko zdravlje. Sredstva pomiješana s vodom je potrebno naknadno obrisati, dok sredstva bez vode možete ostaviti na parketu da ispare.

Uz ovih nekoliko jednostavnih savjeta možete očuvati svoje parkete u savršenom stanju, te će vam dugi niz godina izgledati kao da su novi. Lijepi parketi mogu uljepšati svaki dom, te ga učiniti raskošnijim i toplijim.


 

Kontaktirajte nas.

Započnimo suradnju!